Lay-out CMS | Vernieuwd & verbeterd

[ ] [ Tags: CMS, lay-out, design, verbeteringen ]

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het website-beheersysteem (of CMS) van websiteman. Om een aantal nieuwe functies mogelijk te maken, was een grote update van het design noodzakelijk. En eerlijk is eerlijk, dat werd sowieso wel eens tijd. In dit blog-bericht gaan we in op de recente vernieuwingen en aanpassingen.

De verbeteringen

admin loginWat is er nu precies veranderd? Bestaande klanten zullen het direct in de gaten hebben: vanaf het moment dat je wilt inloggen, zie je al dat het design van het beheergedeelte is gewijzigd. We hebben wat meer kleur gebracht in het geheel en het geheel wat moderner gemaakt. Geen saaie witte achtergrond meer, maar een paar speelse elementen die niet afleiden, in kleuren die zacht zijn voor de ogen.

De mensen met wat meer kennis van html en css, zullen zien dat we de code van de website helemaal hebben omgegooid. Alle pagina's zijn opnieuw opgezet in html5 en met gebruikmaking van css3. Op veel plekken hebben we nu afgeronde hoeken en schaduwen, bijvoorbeeld bij het grootste gedeelte van de knoppen, zonder hier afbeeldingen voor te hoeven gebruiken. Dit maakt het laden van de pagina's sneller. 

admin menuTevens hebben we ervoor gekozen nieuwe iconen te gaan gebruiken en voor terugkomende acties op verschillende pagina's, de symbolen gelijk te maken. Dit draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid doordat je nu minder hoeft te zoeken en je door het consistente knoppen-gebruik je gelijk weet wat wat doet. Ook de stijl van de verschillende modules is zoveel mogelijk gelijk getrokken

De meerwaarde

Met deze verbeteringen denken we ons systeem weer een stuk gebruiksvriendelijker te hebben gemaakt. De indeling is logischer, overzichtelijker en onderdelen en acties zijn makkelijker te herkennen. Tevens zit het geheel technisch beter in elkaar en is de lay-out geschikt voor moderne browsers en toekomstige updates. 

IE6 no more!Bij vernieuwingen van online systemen is het altijd de vraag in hoeverre je oude software blijft ondersteunen. Uiteindelijk wil je ook als ontwikkelaar vooruit. Veel mensen schenken niet al teveel aandacht aan hun browser, terwijl het waarschijnlijk het meest gebruikte programma is. Maar het is erg belangrijk dat je altijd zorgt voor een up-to-date browser, niet alleen omdat websites dan beter werken en er beter uit zien, ook je online veiligheid wordt verhoogd. Daarom hebben wij ervoor gekozen om Internet Explorer 6 niet meer te ondersteunen. Tevens zijn zeer oude versies van andere browsers (Firefox 2 bijvoorbeeld), hoogstwaarschijnlijk niet meer compatible met het beheersysteem.

Lees hier alles over het kiezen van een geschikte browser!

De komende tijd zullen er nog veel verbeteringen doorgevoerd worden. We hebben in ieder geval alweer een heel lijstje met nieuwe functies die we willen implementeren. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Twitter!

Wil Stutterheim